Make your own free website on Tripod.com

Areal:
Folketall:
Hovedstad:
Språk:Religion:


Myntenhet:

283.560 km²
13.447.000 (2002)
Quito
Spansk (offisielt)
Quecha (blant mange indianere)

95% Romersk- katolsk

Amerikanske
dollar

God dag:
God kveld:
Hvordan går
det?:
Jeg heter:
Vær så snill:
Takk:
Unnskyld:

Buenos días
Buenas noche

¿Cómó estás?
Me llamo ...
Por favor
Gracias
Perdón


Ecuador  blir ofte kalt for ”Mini-Amerika.”  Grunnen til det er at landet byr på litt av alt; jungel og regnskog, tropisk klima ved kysten, yrende dyreliv på Galápagos-øyene, mystikk i Andesfjellene og vulkaner. Ecuadors kulturelle tradisjoner er en blanding av invasjonen av spanjolene og den før-kulturelle indianske kulturen. Hovedstaden, Quito, er i dag en modernisert by. Men i gamlebyen finnes godt bevarte vakre kirker og kulturskatter, detter er en grunn til at Quito har blitt satt på UNESCOS (FN) Verdensarvliste.

Galápagosøyene kan by på noe av den rikeste flora og faunaen i verden. Øyene ligger 1000km. fra den ecuadorianske kysten, og det var her Charles Darwin utførte eksperimentene som bygde opp under hans utviklingslære.

Klima: Ecuador kalles ofte ”landet med evig vår.” Kysten og jungelen har hele året temperaturer mellom 32°C og 20°C, men temperaturen i fjellene varierer mellom 24°C om dagen og 7°C om natta.

Statsledelse:
Ecuador har vært demokrati siden 1830, og er delt inn i 21 fylker. Quito er det politiske og administrative hovedsete for republikken. I følge grunnloven er regjeringens myndighet utøvd gjennom tre organer; lovgivende, utøvende, juridisk praksis. Det har som i mange andre land i  Latin – Amerika vært politisk uro og økonomisk inflasjon, men i senere tid har landet kommet på rett kjøl. 

Les mer...

Navn:
Maja Fjermedal
Fra:
Arendal
Ute:
2001/2002
Sted:
Cuenca

Jeg visste svært lite om hva jeg hadde sagt ja til før jeg reiste til Ecuador. Det eneste jeg visste var at landet ligger midt i verden ved ekvator, at Galápagosøyene er en del av Ecuador og at de snakker spansk der! les mer.

YFU Ecuador
Ecuadors Ambassade
Offisiell side
Offisiell side
UD om Ecuador


.