Make your own free website on Tripod.com


Et typisk utvekslingsår går fra august til juli, ca. 11 måneder. Til venstre ser du vår lykkekurve. Lykkekurven indikérer hvordan et utvekslingsår i mange tilfeller utvikler seg. Kurven er på ingen måte en fasit over hvordan din utvekslingsopplevelse vil utarte seg.

Måned 1
Alt er nytt; lydene, luktene, følelsene, atmosfæren, miljøet, klimaet, samfunnet, familien og skolen. Selvfølgelig er denne måneden utrolig spennende og innholdsrik. Kanskje du allerede har fått kontakt med noen venner på skolen? Kanskje vertsfamilien din har tatt deg med på en spennende sightseeing i området? Den første måneden har en vanligvis ikke mulighet til å tenke på venner og familie hjemme, og hjemlengsel blir vanligvis kvalt av utmattelse og inntrykksmetthet når du sovner om kvelden.

Måned 2
Inntrykk er fortsatt nye og spennende. Du begynner kanskje å føle at du får litt tak i språket og kulturen. Hverdagen begynner å tone seg for deg å du du får has på rutinene og vibrasjonene i familien. Kanskje begynner tankene og fly hjem til Norge, til venner og familie her? I denne måneden holder YFU i området ditt ankomstsamling for å prøve å forberede deg på de neste månedene; ditt nye liv i ditt nye vertsland!

Måned 3 og 4
Hverdagen setter inn for fult og tar med seg hverdagsproblemene. Var det kanskje vanskeligere å følge med på skolen enn du trodde? Var det ikke så lett å finne venner som du hadde regnet med? Begynner været å bli dårlig? Hjemlengsel?

Mange begynner å få det vanskelig i slutten av de første 4 månedene. Kanskje de har problemer med familien og synes det er tøft på skolen. Det er ikke så uvanlig at enkelte avbryter året sitt å reiser hjem. Vi i YFU har uansett støtteapparatet til å hjelpe deg gjennom situasjonen. Bruk kontaktpersonen din til å prate om situasjonen. Kommunisér med vertsfamilien. Dette kan du klare for det blir bedre!