Make your own free website on Tripod.com
Måned 9
Nå begynner året å gå skikkelig på hell. Det er på tide å planlegge med familien hvordan den siste tiden sammen skal forvaltes. På skolen har du sikkert en del eksamener og avslutningen planlegges.

Måned 10
Skolen slutter, og ofte betyr det å si farvell til mange som du har begynt å se på som venner. Dette kan nok være tyngre enn du tror. Du vil nok tilbringe ekstra mye tid med dine venner i denne perioden. Du føler nok at du nettopp har fått skikkelig kontakt med dem. Kanskje du nettopp nå har skikkelig fått tak i språket. Mange skulle nok ønske å være et år til.

Måned 11
Det er på tide å ta farvell å reise hjem. YFU i vertslandet har ofte en kort orientering før du reiser om det å komme hjem og omvendt kultursjokk. Med et tilbakeblikk ser du hva du har fått utav året. Utenom fantastiske minner for livet har du nok vokst mye som person. Du har mye mer bagasje enn når du kom, å da snakker vi ikke bare om den du haler med deg på flyet, men også mental bagasje. Utenom det har du fått venner fra forskjellige deler av verden gjennom den tiden du har tilbragt med de andre YFUerne i området der du bor.

Det skal nok bli godt å komme hjem også, men vær forberedt på at det kan være vanskligere enn du tror...