Make your own free website on Tripod.com


Måned 5
Julaften er ofte den tøffeste dagen å være utvekslingselev. Man er vant til å være med den nærmeste familien, og tradisjonene står en ofte veldig nært. Nå er plutselig hele dette bilde snudd på hodet. Kanskje ikke vertsfamilien din feirer jul i det hele tatt? Eller kanskje de feirer den på stranden med en skikkelig Barbeque? Heldigvis så kan vi nesten garantere deg en ting; Du har klart det så langt, herfra peker pilen bare oppover!

Måned 6
Det er nå utrolig rart å tenke på at du snart har tilbragt et halvt år i vertslandet ditt. Du føler at språket sitter bedre og bedre, det er lettere å følge med på skolen, du får overskudd til å drive fritidsaktiviteter, kanskje du også har begynt å få noen god venner? Det er vanligvis i løpet av denne måneden at YFU holder midtårssamling. Der reflekterer en over året så langt og legger slagplaner for hva en kan gjøre bedre de neste 5 - 6 månedene.

Måned 7 - 8
Nå begynner utvekslingsåret ditt å skyte fart, å før du vet ordet av det så står du å tenker at det slett ikke er lenge til du skal reise hjem igjen. Er DET noe gøy da? For bare 4 måneder siden var det kanskje alt du håpet på og hadde lyst til, men nå virker det som et nødvendig onde som du ikke får skøvet langt nok frem i fremtiden. Tenken på å forlater venner og vertsfamilie virker til tider uutholdelig. Det er viktig å bruke disse månedene til å gjøre utvekslingsopplevelsen din så positiv som overode mulig. Vanlig vis er også disse månedene svær innholdrike på opplevelser. Nærmer det seg eksamensfest, eller er det kanskje noen YFU turer å se frem til?